Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8-10 személyre: Vegyesen disznó- és marhahús, csontok, 5 sárgarépa, 2 fehérrépa, 3-5 apró fej vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 1-2 karalábé, 15 dkg kelbimbó, 15 dkg karfiol, 1 zeller, 1-2 káposztatorzsa, 10 dkg brokkoli, 10 dkg igen apró gomba, sok ételízesítő, 40-50 szemesbors, 5-6 szegfűszeg, 5-6 szegfűbors, 1 szerecsendió kettévágva, késhegynyi fehérbors, petrezselyem, zellerlevél, sáfrány, gyömbér, szerecsendió-virág, 4-6 karika szárazkolbász, 3 erőleveskocka. |
A húst és a csontokat forrald pár percig, amíg már több habja nem lesz, majd mosd le és tedd fel tiszta vízben. Tedd bele a ´fehér´ zöldségeket (fehérrépa, karalábé, káposztatorzsa, zeller) felvágva, a petrezselymet és zeller zöldjét egészben, és tedd hozzá a fűszereket. Sok ételízesítő kell bele, majdnem kétszer annyi, mint gondolnád (utólag is pótolható). Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|